Baanwielrennen

Entries feed - Comments feed

Subcategories

11 Dec 2017, 07:28

Niklas Larsen succesvolste coureur in wereldbeker 2017

SANTIAGO - 11 DEC - Bij de wereldbekerwedstrijd in Santiago, Chili ontbraken een groot aantal namen. Er waren weinig verrassing op de zege van Vasilijus Lendel op de sprint. 

De Litouwer wist in drie heats Denis Dmitriev te verslaan. De Deen Niklas Larsen is de succesvolste coureur geworden in de wereldbeker in het jaar 2017. Hij won maar liefst vijf wereldbeker wedsrijden. Denis Dmitriev, Harrie Lavreysen, Campbell Stewart & Tom Sexton waren drie maal de beste.

20171211.PNG

Op 19 januari gaat het Wereldbekercircuit verder in Minsk, Wit-Rusland. 

4 Dec 2017, 09:00

Succesvol weekend voor Nederland in Milton

MILTON - 4 DEC - De derde Wereldbeker in Milton, Canada is voor Nederland zeer succesvol verlopen. Slechts een deel van de Nederlandse selectie, alleen de sprinters, maakte de oversteek naar Canada en behaalden tweede gouden medailles.

Harrie Lavreysen was de beste op het onderdeel keirin en Jeffrey Hoogland domineerde op de sprint. Zowel in de halve als finale had de Nederlander slechts twee heats nodig om respectievelijk met Jack Carlin (GBR) en Ethan Mitchell (NZL) af te rekenen.

Op 9 december gaat het Wereldbekercircuit verder in Santiago, Chili. 

12 Nov 2017, 20:00

Glaetzer eerste coureur onder de minuut op zeeniveau

MANCHESTER - 12 NOV - De Australiër Matthew Glaetzer is tijdens de wereldbekerwedstrijden in Manchester de eerste coureur geworden die op zeeniveau de kilometer binnen een minuut aflegt. De 25-jarige Australiër legde de kilometer af in 59"970.

Het is voor Glaetzer pas de vierde keer dat hij in competitieverband de kilometer reed. Glaetzer is namelijk in voorbereiding op de Commonwealth Games in april waar hij wilt proberen op dit onderdeel de gouden medaille te winnen. 

Op hoogte is het vaker voorgekomen dat een coureur de kilometer binnen een minuut reed, met als wereldrecord in 2013 de 56"303 van François Pervis in Aguascalientes, Mexico. De snelste tijd op zeeniveau was tot dit weekend 1'00"042 van de Duitser Joachim Eilers vorig jaar in London. 

De wereldbeker gaat op 1 december verder in Milton, Canada.

Wereldrecords