Tag - Kampioenschap van Australië

Entries feed - Comments feed

7 Jan 2018, 13:17

Verrassende titel voor Alexander Edmondson

BUNINYONG - 07 JAN - Alexander Edmondson is verraasend Australische kampioen op de weg geworden. Hij is de opvolger van Miles Scotson. 

De coureur van Mitchelton-Scott, dat dit jaar Orica-Scott opvolgt, ronde zijn anderhalve ronde lange vlucht succesvol af. In de slotkilometer had hij zijn medevluchter Chris Harper achter gelaten die uiteindelijk derde werd. Jay McCarthy van Bora eindigde als winnaar van de pelotonsprint als tweede.

Het is voor de 24-jarige Edmonson zijn eerste profzege op de weg. Op de baan was Edmondson al wel zeer succesvol, getuige een wereldtitel op de individuele achtervolging in 2014 en een zilveren Olympische medaille op de ploegenachtervolging in Rio 2016. 

Twee dagen eerder werd Rohan Dennis voor de derde keer op rij nationaal kampioen tijdrijden. Hij was ruim een minuut sneller dan Luke Durbridge en 1:44 sneller dan Richie Porte. 

1 Jan 2018, 09:00

AANKOMENDE WEEK: Start van 2018 met kampioenschappen

AMSTERDAM - 01 JAN - Aankomende week barst het wielerseizoen 2018 los met de nationale kampioenschappen van Australië en Nieuw-Zeeland. Op 5 januari wordt in beide landen het tijdritkampioenschap verreden en twee dagen later is de wegwedstrijd aan de beurt. 

De grote favoriet in Australië voor de tijdrittitel is Rohan Dennis. De coureur van BMC Racing Team was de afgelopen twee jaar de beste en lijkt dit jaar ook weer onklopbaar. De titel in de wegwedstrijd vorig jaar ging naar Miles Scotson, die zijn eerste wedstrijd in zijn profcarriere reed. 

Kalender

  • 05/01: Kampioenschap van Australië I.T.T.
  • 05/01: Kampioenschap van Nieuw-Zeeland I.T.T.
  • 07/01: Kampioenschap van Australië 
  • 07/01: Kampioenschap van Nieuw-Zeeland