Spring naar inhoud

Categorie: Obituarium

Robert Ducard (29 mei 1932 – 8 apr. 2021)

FRA – Saint-Symphorien-de-Lay – 29 mei 1932
† FRA – 8 april 2021

JaarPloegLand
1952TerrotFrance FRA
1953Terrot – Margnat – DebonFrance FRA
1954TerrotFrance FRA
1955TerrotFrance FRA
1956Mercier – HutchinsonFrance FRA
1957Mercier – BP – HutchinsonFrance FRA
1958Peugeot – BP – DunlopFrance FRA
1959Peugeot – BP – DunlopFrance FRA
1960LibériaFrance FRA
1961Libéria – GrammontFrance FRA
1962Margnat – PalomaFrance FRA
1963Margnat – PalomaFrance FRA
Ploegen Robert Ducard
JaarZegesEreplaatsen
195147e Tour de l’Ouest
1952Circuit des Six-Provinces
– 1e in 4e rit [I]
2e Coupe Vergeat
3e Bourg – Genève – Bourg
26e Paris – Saint-Etienne
DNF Tour de France
1953
1954
195540e Tour de l’Ouest
1956Roanne20e Tour des Provinces du Sud-Est
1957Lyon
Pierre-Bénite
Chatelguyon
Aix
2e G.P. de Vals-les-Bains
14e Tour de Luxembourg
35e Tour des Provinces du Sud-Est
1958Tour du Var
– 1e in 2e rit A
Circuit d’Auvergne
– 1e in 2e rit
Firminy
Chalon-sur-Saône
Thizy
2e Circuit d’Auvergne
5e G.P. Sigrand (Nice)
17e Nice – Genua
1959Circuit de la Vienne
Bourg – Genève – Bourg
Mers-les-Bains
2e Circuit de l’Indre
2e Tour de l’Isère
5e Circuit du Cher
13e Kampioenschap van Frankrijk
19e Critérium National (ex aequo)
22e Nice – Genua
56e Paris – Roubaix
19602e Ronde d’Aix
3e Bourg – Divonne – Bourg
7e Nice – Genua
11e Paris – Nice
– 3e in 1e rit
1961G.P. du Locle
Ambert
Bussières
2e Ronde d’Aix
2e Guéret
3e Tour de Haute-Loire
3e G.P. d’Aix
3e Digoin
34e Paris – Nice
19623e Ronde d’Aix
4e Boucles Roquevairoises
9e Critérium National
14e Kampioenschap van Frankrijk
21e Paris – Roubaix
26e Paris – Nice
– 2e in 9e rit A
46e Dauphiné Libéré
67e Paris – Bruxelles
DNF Tour de France
19632e Boucles du Bas-Limousin
3e Tour de l’Hérault
20e Genua – Nice
34e Milano – Sanremo
46e Critérium National
– 9e in 1e rit
1964Saint-Just-la-Pendue
1965Saint-Just-la-Pendue
Mâcon
Palmares Robert Ducard

Bronnen en noten

Bronnen en noten
I Individuele tijdrit
Laat een reactie achter

Jean Bourles (17 aug. 1930 – 30 mrt. 2021)

FRA – Pleyber-Christ – 17 augustus 1930
† FRA – 30 maart 2021

Embed from Getty Images
JaarPloegLand
1954PeugeotFrance FRA
1955Glorius – StellaFrance FRA
1956Glorius – Stella
Saint-Raphaël-Géminiani
France FRA
France FRA
1957Saint-Raphaël-Géminiani
Bozec-Peterschmitt
France FRA
France FRA
1958Bozec-Peterschmitt
Ravat
France FRA
France FRA
1959UragoFrance FRA
1960Mercier – BP – HutchinsonFrance FRA
1961Mercier – BP – HutchinsonFrance FRA
1962Mercier – BP – HutchinsonFrance FRA
Ploegen Jean Bourles
JaarZegesEreplaatsen
1954Tour de l’Ouest
– 1e in 8e rit
8e G.P. de Plouay
17e Tour de l’Ouest
18e G.P. des Nations
1955Callac3e Circuit de l’Aulne
33e Tour de l’Ouest
1956Etoile du Leon7e G.P. de Plouay
1957Tour de France
– 1e in 16e rit
Tour de Normandie
– 1e in 1e rit
Callac
Ploudalmezeau
Lambezellec
Loqueffret
Plancoët
Plounevez – Lochrist
Taulé
Brest-Bougen
Brest-Penfeld
2e Tour de Normandie
11e Paris – Camembert
36e Tour de France
– 5e in 9e rit
– 8e in 7e rit
1958Circuit des Blés d’Or
Gogt-Sishat
Huelgoat
Pontecroix
Plougastel – Saint-Germain
Callac
Mael – Pestivien
Saint-Pol-de-Leon
Coatserho
Locqueffret
Guilmiliau
Gouesnou
2e Circuit du Trégor
3e Chateaugiron
4e Etoile du Leon
5e G.P. de Plouay
DNF Tour de France
– 9e in 13e rit
1959Circuit d’Armorique
Plougastel
Gouesnou
Ploudalmezeau
Bourbriac
Lanquidic
2e Circuit du Finistère
3e Paris – Camembert
11e G.P. de Plouay
13e Kampioenschap van Frankrijk
19e Critérium National
30e Vuelta a Andalucia
1960G.P. de l’Amitié (Puteaux)3e Boussaquin
12e G.P. de Plouay [I]
13e G.P. Stan Ockers
13e Tour du Doubs
30e Boucles de la Seine
1961Camors
Huelgoat
5e Mi-Août Bretonne
8e Tour de Picardie
– 3e in 1e rit
1962Camors
Bothsorel
Bourbriac
Plounevez – Quintin
Bannalec
Hennebont
Faouet
3e G.P. d’Aix-en-Provence
3e G.P. de Saint-Raphaël
18e G.P. de Plouay [II]
32e Critérium National
1963Mi-Août Bretonne
Plougasnou
Pleine-Fougère
Plougonver
Dinan
Bourbriac
Plabennec
1964G.P. de Plouay
Mael – Pestivien
Saint-Lormel
Huelgoat
Pledeliac
Plouha
Saint-Clet
16e Tour du Morbihan
– 2e in 2e rit B
1965Miniac – Morvan
Quimper – Guezennec
Faouet
DNF Tour du Morbihan
– 3e in 2e rit
1966Tréguier
Presenaye
Plouec-du-Trieux
2e G.P. de Plouay
1967Plouigneau
Plemet
Plouec-du-Trieux
Plelan-le-Petit
Saint-Caradec
16e G.P. de Plouay
1968Plourach
Palmares Jean Bourles

Bronnen en noten

Bronnen en noten
I Sommige bronnen geven 14e
II Sommige bronnen geven 10e
Laat een reactie achter

Pedro Saul Morales Gonzalez (1 okt. 1959 – 24 mrt. 2021)

COL – Samaca – 1 oktober 1959 [I]
† COL – 21 maart 2021

JaarPloegLand
1986Postobon – RCNColombia COL
1987Postobon – Ryalcao – ManzanaColombia COL
1988Postobon – Ryalcao – ManzanaColombia COL
1989Kelme – Iberia – VartaSpain SPA
1990Kelme – IbexpressSpain SPA
1991Kelme – IberiaSpain SPA
1992KelmeSpain SPA
Ploegen Pedro Saul Morales Gonzalez
JaarZegesEreplaatsen
19862e Clasica Antioquia
8e Vuelta a Colombia
– 6e in 7e rit
– 3e in 10e rit
– 4e in 13e rit
54e Critérium International
198713e Vuelta a Espana
– 7e in 13e rit
DNF Tour de France
19883e Clasica Nacional Semanario Voz
DNF Vuelta a Espana
DNF Wereldkampioenschap
— Coors Classic
– 5e in 11e rit
– 2e in 14e rit
1989Semana Catalana
– 1e in 3e rit
– 1e in 4e rit
3e Semana Catalana
8e Vuelta a Espana
– 3e in 13e rit
– 7e in 7e rit
– 7e in 19e rit
– 8e rit in 18e rit
41e Critérium International
DNF Tour de France
DNF Vuelta a Colombia
– 7e in 2e rit
– 2e in 3e rit
– 10e in 4e rit
– 7e in 9e rit
199030e Vuelta a Espana
32e Vuelta a Murcia
60e Vuelta a Catalunya
DNF Vuelta a Colombia
19913e G.P. Mundo Ciclismo
3e Clasica Nacional Semanario Voz
9e Clasico RCN
11e Vuelta a Colombia
– 9e in 1e rit
– 3e in 3e rit
– 8e in 4e rit
– 3e in 9e rit
– 8e in 10e rit B
59e Vuelta a Espana
199221e Vuelta a Asturias
38e Midi Libre
Palmares Pedro Saul Morales Gonzalez

Bronnen en noten

Bronnen en noten
I Velo & Wielerjaarboeken (1989-1992) geven als geboortedatum 2 juli 1965
Laat een reactie achter

Dirk Enthoven (12 mrt. 1936 – 21 mrt 2021)

NED – Amsterdam – 12 maart 1936 [I]
† BEL – 21 maart 2021

Embed from Getty Images

Ploegen

JaarPloegLand
1959Rapha – R. Geminiani – DunlopFrance FRA
1960Saint-Raphaël – R. Geminiani – Dunlop
Radium
France FRA
Netherlands NED
1961Saint-Raphaël – R. Geminiani – Dunlop
Radium
France FRA
Netherlands NED
1962Pelforth – Sauvage – LejeuneFrance FRA
1963Pelforth – Sauvage – LejeuneFrance FRA
1964Pelforth – Sauvage – LejeuneFrance FRA
1965Wiel’s – Groene Leeuw
Amstel Bier
Belgium FRA
Netherlands NED
Ploegen Dirk Enthoven
JaarZegesEreplaatsen
1959Tour de Pologne [II]
– 1e in 5e rit
3e Tour de Pologne [III]
46e Wereldkampioenschap [IV]
101e Paris – Tours
19602e Tour du Nord
– 7e in 1e rit
– 8e in 3e rit
6e Elfstedenronde (Brugge)
10e Omloop Vlaamse Ardennen (Ichtegem) (ex aequo)
14e Tour de Picardie (ex aequo)
24e Kampioenschap van Nederland
40e Ronde van Nederland
– 7e in 7e rit B (ex aequo)
– 14e in 7e rit A
– 17e in 1e rit
48e Paris – Tours
DNF Dauphiné Libéré
– 7e in 2e rit
– 8e in 6e rit
1961Ronde van Nederland
– 5e in 4e rit
– 6e in 3e rit
– 15e in 2e rit
– 18e in 10e rit
– 1e in Eindstand
3e Elsloo
10e G.P. d’Isbergues
10e Ieper
24e Harelbeke – Antwerpen – Harelbeke
68e Quatre Jours de Dunkerque
– 4e in 1e rit (ex aequo)
– 5e in 5e rit
89e Paris – Tours
DNF Tour de France
DNF Vuelta a Espana
– 6e in 7e rit
– 7e in 4e rit
DNF Tour du Nord
– 9e in 2e rit (ex aequo)
19624e Tour de l’Aude
– 4e in 3e rit
– 6e in 1e rit (ex aequo)
6e Tour du Nord
7e Dauphiné Libéré
– 3e in 8e rit
– 4e in 6e rit
– 7e in 1e rit (ex aequo)
9e Trophy Island Man
18e Midi Libre
– 9e in 2e rit B (ex aequo)
23e Kampioenschap van Nederland
34e Ronde van België
37e Paris – Brussel
41e Liège – Bastogne – Liège
72e Paris – Tours
76e Gent – Wevelgem
DNF Tour de France
1963Zwanenburg3e Omloop Midden-Brabant (Kampenhout)
4e St. Niklaas
7e Tour du Condroz (Nandrin)
19e Ronde van Nederland
– 15e in 1e rit (ex aequo)
– 18e in 5e rit
32e Dauphiné Libéré
34e Tour de France
– 5e in 14e rit
– 9e in 3e rit
– 20e in 7e rit
– 20e in 8e rit
68e Paris – Roubaix
19645e Schiedam
6e Liège – Bastogne – Liège
6e Tour de l’Hérault
7e Tour du Condroz (Nandrin)
8e Bottelare
12e Brabantse Pijl
13e Ronde van België
– 14e in 3e rit B
– 15e in 3e rit A
22e Kampioenschap van Nederland
29e Rund um den Henninger Turm
35e Paris – Roubaix
45e Flèche Wallonne
53e Paris – Brussel
67e Gent – Wevelgem
68e Omloop Het Volk
19656e Rund um Köln
28e G.P. Pino Cerami
80e Omloop Het Volk
Palmares Dirk Enthoven

Bronnen en noten

Bronnen en noten
I Verschillende boeken geven 2 augustus 1936 als geboortedatum maar wij houden de datum van de rouwkaart aan.
II, III, IV Amateurs
Laat een reactie achter

Alfons Guns (28 nov. 1929 – 18 mrt. 2021)

NED – Putte – 28 november 1929
† NED – 18 maart 2021

Ploegen

JaarPloegLand
1951CeylonNetherlands NED
1954MarsNetherlands NED
1956L’Express – ContinentalBelgium BEL
JaarZegesEreplaatsen
195013e Grote Scheldeprijs (Schoten)
1951Erembodegem3e Mechelen
3e Melle
5e Oud-Gastel
5e Zwijndrecht (BEL)
6e St. Amandsberg
6e Putte – Mechelen
6e Reimst
7e Bierbeek
8e Oostakker
9e G.P. 1 Mei – Hoboken
9e Chaam
18e Omloop Het Volk (ex aequo)
19523e Oud-Gastel
4e Den Bosch
5e Ossendrecht
5e Ruislede
5e Nieuwerkerken (ex aequo)
6e Elsloo
6e St. Niklaas
8e Houtem – Vilvoorde
8e Mechelen
9e Putte – Kapellen (Sluitingsprijs)
19534e Meerhout
7e Deurne
9e Beringen
9e Gemblours
9e Genk
14e Ronde van Limburg (BEL) (ex aequo)
195424e Ronde van Nederland
– 19e in 7e rit
19558e Brussel – Bost (ex aequo)
10e Lubbeek
11e Omloop Vlaamse Gewesten
19e Alken (Omloop van de Fruitstreek)
195616e Ronde van Limburg (NED)
Palmares Alfons Guns
Laat een reactie achter

Kevin Bradshaw (30 apr. 1957 – 16 mrt. 2021)

AUS – 30 april 1957
† AUS – 16 maart 2021

Ploegen

JaarPloegLand
1981Individueel
1982Clemenso – Mavic – Nord Rhein ElektroAustralia AUS
1983Ramon Cycles – Nissan – 3MP – Sun Tour
B.W.B. – André Berden
Australia AUS
Belgium BEL
1984Individueel
1985Individueel
1986Individueel
1987Individueel
Ploegen Kevin Bradshaw
JaarZegesEreplaatsen
1981
1982Sun Tour
– 1e in 3e rit B
– 1e in 7e rit A
3e Melbourne – Warnambool
1983
1984Griffin 1000
– 1e in 1e rit B
– 1e in 3e rit
7e Kampioenschap van Australië
1985
1986
1987
Palmares Kevin Bradshaw
Laat een reactie achter

Zygmunt Hanusik (28 feb. 1945 – 4 mrt. 2021)

POL – Wartoglowiec– 28 februari 1945
† POL – 4 maart 2021

JaarZegesEreplaatsen
1965
1966Tour de Pologne
– 1e in 10e rit
1967Tour de Pologne
– 1e in 5e rit
1968Course de la Paix
– 1e in 1e rit
6e Course de la Paix
– 3e in 12e rit
– 2e in 13e rit
62e Olympische Spelen
1969Course de la Paix
– 1e in 1e rit
Tour de Pologne
– 1e in 1e rit
– 1e in 4e rit
2e Tour de Pologne
17e Course de la Paix
– 2e in 6e rit
– 3e in 10e rit
– 3e in 11e rit
58e Tour de l’Avenir
1970Course de la Paix
– 1e in 2e rit
3e Course de la Paix
– 2e in 1e rit
– 2e in 4e rit
– 2e in 5e rit
– 2e in 6e rit
– 3e in 8e rit
– 2e in 12e rit B
197111e Wereldkampioenschap
1972
197316e Wereldkampioenschap
1974
Palmares Zygmunt Hanusik [I]

Bronnen en noten

Bronnen en noten
I Alle resultaten, zonder voetnoot, zijn behaald bij de amateurs, dus een wereldkampioenschap betreft hier een wereldkampioenschap voor amateurs.
Laat een reactie achter

Bernard Guyot (19 nov. 1945 – 1 mrt. 2021)

FRA – Longjumeau – 19 november 1945
† FRA – 1 maart 2021

Prof: 1967 – 1974

Embed from Getty Images

Ploegen

JaarPloegLand
1967Pelfort – Sauvage – LejeuneFrance FRA
1968Pelfort – Sauvage – LejeuneFrance FRA
1969Sonolor – LejeuneFrance FRA
1970Sonolor – LejeuneFrance FRA
1971Sonolor – LejeuneFrance FRA
1972Sonolor – LejeuneFrance FRA
1973SonolorFrance FRA
1974Magiglace – JuanedaFrance FRA
Ploegen Bernard Guyot
JaarZegesEreplaatsen
1967Guingamp
G.P. Marseillaise
Berlin
Cambrai
Pont de l’Arche
Miramont
Villamblard
Paris – Nice
– 1e in 8e rit
G.P. Eibar
– 1e in 4e rit
Quatre Jours de Dunkerque
– 1e in 2e rit B
Tour Morbihan
– 1e in 1e rit
– 1e in Eindstand
Vuelta Catalunya
– 1e in 5e rit A
2e Paris – Nice
2e G.P. des Nations
2e G.P. Lugano
2e Coppa Agostoni
3e Quatre Jours de Dunkerque
3e Paris – Luxembourg
10e Giro di Lombardia
17e Liège – Bastogne – Liège
21e Milano – Sanremo
26e Paris – Roubaix
37e Wereldkampioenschap
1968Hyeres
Camors
Oradour
Ronde Auvergne
St. Vallier
2e G.P. Fayt-le-Franc
8e Liège – Bastogne – Liège
24e Ronde van Vlaanderen
27e Tour de France
– 5e in 1e rit
– 4e in 5e rit A
39e Paris – Roubaix
54e Milano – Sanremo
1969Pommerit
Boucles de la Seine
Charlieu
12e Wereldkampioenschap
50e Tour de France
1970La Reole92e Milano – Sanremo
DNF Tour de France
197128e Tour de France
197281e Tour de France
1973
1974DNF Vuelta a Espana
Palmares Bernard Guyot

Laat een reactie achter

André Dufraisse (30 jun. 1926 – 21 feb. 2021)

FRA – Ràzes – 30 juni 1926
† FRA – 21 februari 2021

Prof: 1950 – 1964

Ploegen

JaarPloegLand
1950Rochet – Dunlop / Rochet – HutchinsonFrance FRA
1951Rochet – DunlopFrance FRA
1952Rochet – DunlopFrance FRA
1953Rochet – Dunlop
Terrot – Hutchinson / Terrot – Wolber
France FRA
France FRA
1954Terrot – Hutchinson / Terrot – WolberFrance FRA
1955Terrot – Hutchinson France FRA
1956Terrot – Hutchinson
Saint-Raphaël – R. Geminiani – Dunlop
France FRA
France FRA
1957Saint-Raphaël – R. Geminiani – Dunlop – QuinquinaFrance FRA
1958Saint-Raphaël – R. Geminiani – DunlopFrance FRA
1959Saint-Raphaël – R. Geminiani – DunlopFrance FRA
1960Saint-Raphaël – R. Geminiani – DunlopFrance FRA
1961Saint-Raphaël – R. Geminiani – DunlopFrance FRA
1962Saint-Raphaël – Helyett – HutchinsonFrance FRA
1963Saint-Raphaël – Gitane – R. Geminiani – V.C. 12èmeFrance FRA
1964Saint-Raphaël – Gitane – DunlopFrance FRA
Ploegen André Dufraisse
JaarZegesEreplaatsen
1950
1951
1952DNF Tour de France
1953
1954Wereldkampioenschap veldrijden
1955Wereldkampioenschap veldrijden
Kampioenschap van Frankrijk veldrijden
1956Wereldkampioenschap veldrijden
Kampioenschap van Frankrijk veldrijden
1957Wereldkampioenschap veldrijden
1958Wereldkampioenschap veldrijden
Kampioenschap van Frankrijk veldrijden
1959Kampioenschap van Frankrijk veldrijden
1960
1961Kampioenschap van Frankrijk veldrijden
1962Kampioenschap van Frankrijk veldrijden
1963Kampioenschap van Frankrijk veldrijden
1964
Palmares André Dufraisse
Laat een reactie achter

Luis Balague Carreño (29 mrt. 1944 – 18 feb. 2021)

SPA – Oviedo – 29 maart 1944
† SPA – 18 februari 2021

Prof: 1969 – 1977

Ploegen

JaarPloegLand
1969BIC
Werner
France FRA
Spain SPA
1970WernerSpain SPA
1971WernerSpain SPA
1972WernerSpain SPA
1973La Casera – Peña BahamontesSpain SPA
1974BICFrance FRA
1975Super SerSpain SPA
1976Super SerSpain SPA
1977TekaSpain SPA
Ploegen Luis Balague Carreño
JaarZegesEreplaatsen
1969Valles Mineros
– 1e in 2e rit A
34e Vuelta a Espana
– 3e in 8e rit
197018e Vuelta a Espana
197110e Vuelta a Espana
45e Tour de France
1972Vuelta a Espana
– 1e in 11e rit
45e Vuelta a Espana
19738e Vuelta a Espana
25e Tour de France
– 4e in 14e rit
DNF Wereldkampioenschap
1974Valles Mineros
– 1e in 3e rit B
30e Vuelta a Espana
197526e Tour de France
1976Valles Mineros
– 1e in 1e rit
36e Vuelta a Espana
197747e Tour de France
56e Giro d’Italia
Palmares Luis Balague Carreño

Laat een reactie achter